Together we create a better living

B Living

Welkom bij B Living, het resultaat van de fusie tussen Blyco Textile Group en Hakbijl Glass. Wij zijn ontwerper, importeur en groothandel van eigentijdse woondecoratie artikelen. 

Met onze uitgebreide collecties willen wij inspireren, innoveren en fascineren. Wij ontwerpen elk seizoen een nieuwe kwalitatief hoogstaande collectie unieke en eerlijke producten. Met oog voor behoud van de wereld en tegen een competitieve prijs.

Kennis en ervaring

Wij kennen de markt, al meer dan 200 jaar. Onze adviseurs staan graag voor je klaar.

Grote voorraden

Wij kunnen meer dan 10.000 unieke producten jaarrond uit voorraad leveren.

Moderne webshop

Bestel waar en wanneer je wilt vanuit onze moderne webshop.

Unieke collecties

Elk seizoen presenteren wij een nieuwe op elkaar afgestemde en zelf ontworpen collectie glaswerk, textiel en lifestyle producten.

Passie voor
mooie producten

B Living – Together we create a better living​

B Living is ontstaan uit de fusie tussen Blyco Textile Group en Hakbijl Glass. Twee branchegenoten vormen nu één organisatie, met een team van meer dan 50 gepassioneerde home deco experts en gezamenlijk meer dan 500 jaar ervaring. Wij ontwerpen, fabriceren en verhandelen onze collecties woondecoratie wereldwijd aan meer dan 80 landen.

Op elkaar afgestemde collecties

Met onze gezamenlijke collecties willen wij een gecombineerde oplossing bieden; een betaalbare en eigentijdse collectie glaswerk en textielproducten. Altijd als een bij elkaar passend geheel en altijd actueel. Veel van onze producten zijn uit voorraad leverbaar, waardoor wij leversnelheid kunnen garanderen.

Maatschappelijk verantwoord

Wij vinden dat de productie van onze collecties nooit ten koste mag gaan van mens of natuur. Wij staan voor goede werkomstandigheden en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dat is het doel van B Living en dat is waar wij voor gaan; ‘we create a better living.’

Onder eigen merken of voor private labels

Met de producten van onze merken Linen & More, HIB en 2Lif willen wij inspireren, innoveren en fascineren. Drie merken met elk een eigen gevoel, eigen stijl en eigen doelgroep. Soms trendy, soms klassiek, maar altijd uniek!

Ook voor private labels kunnen wij ontzorgen. Wij kunnen zowel ontwerp, ontwikkeling als de fabricage compleet verzorgen. Met de juiste productfoto’s, verpakkingen en design, in jouw huisstijl. Wij nemen het graag uit handen!

Onze service is maatwerk

Service is net zo belangrijk als een goed product. Daarom proberen wij net een stapje verder te gaan voor onze klanten. Zo koppelen wij elke klant aan een eigen adviseur, zodat er één aanspreekpunt is die op de hoogte is van wensen en afspraken. Vanzelfsprekend beheersen onze adviseurs meerdere talen. Hiermee creëren wij duurzame relaties die met ons mee willen groeien. Onze 25 adviseurs staan graag voor je klaar!

Altijd en overal

Onze showroom van ruim 1000 m² stellen wij graag open voor onze klanten. In deze inspirerende omgeving tonen wij onze nieuwe gezamenlijke collecties, innovaties en displays. Onze klanten zijn altijd welkom, ook in het weekend.

Met onze moderne, in 2020 geopende webshop bieden wij onze klanten de mogelijkheid online te bestellen. Gemakkelijk, snel en altijd up to date. Met een voorraad van meer dan 10.000 unieke producten kunnen wij leversnelheid garanderen. 95% van de orders wordt binnen 24 tot 48 uur geleverd.

 

Even terug in de tijd

2020

Blyco Textile Group en Hakbijl Glass fuseren
Samen opereren zij vanaf dat moment onder de firmanaam B Living.

2009

Blyco verhuist naar de Marssteden
In 2009 verhuist Blyco naar een nieuw gebouwd pand aan de Marssteden, Enschede.

2006

Hakbijl wordt getroffen door een brand
Op 31 maart 2006 legt een brand het gehele bedrijf en de voorraad in as. De firma wordt vanaf de grond herbouwd. 

1991

Blyco verhuist naar de Twekkeler Es
Blyco Textile Group B.V. verhuist naar de Twekkelerveld, Enschede.

1988

Blyco Textile Group B.V. wordt opgericht
In 1988 neemt Max Abraham een deel van het portfolio van Blijdenstein Willink en Co over; Blyco Textile Group B.V. wordt opgericht. 

1970

Hakbijl veranderd naar een specialist in glas
In de jaren 70 richt Hakbijl zich steeds meer op als specialist in glaswerk en steeds minder in andere producten. 

1967

Hakbijl verhuist naar Bergschenhoek
Dankzij groei gaat de firma Hakbijl op zoek naar een groter pand.

1931

Jan Hakbijl richt de groothandel Hakbijl op 
Hakbijl exploiteert de groothandel vanuit een kelder in het centrum van Rotterdam. De handel wordt vanuit een bakfiets verkocht.

1805

De firma Blijdenstein en Co wordt opgericht 
Blijdenstein en Co werd opgericht in 1805. Later, na een fusie, zal het bedrijf verder gaan als Blijdenstein Willink & Co.

Een groeiende organisatie

Wij groeien, ons pand groeide mee. Wij heten je graag welkom in Hengelo.

Snelle levertijden

95% van de orders wordt binnen
24 tot 48 uur geleverd.

Een showroom van 1000 m²

Wij heten je graag welkom in onze showroom van ruim 1000 m².