Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

bij B Living

B Living is wereldwijd toonaangevend met onze innovatieve home deco collecties. We zijn ons er steeds meer van bewust dat onze manier van leven gevolgen heeft voor de wereld om ons heen.

pexels-scott-webb-137602

Duurzaamheid

De keuzes die je maakt als individu, maar ook als bedrijf, hebben allemaal invloed op onze wereld. Wij vinden het dan ook onze verantwoordelijkheid om duurzame keuzes voor iedereen makkelijker te maken. Aan ons daarom de opdracht om te kijken hoe en waar we ons product duurzamer kunnen maken. Om zelf met het goede voorbeeld te komen maken we als bedrijf keuzes met duurzaamheid in gedachten. Duurzaamheidswinst voor ons blijkt te behalen in het terugdringen van afval, het hergebruik van grondstoffen en een verantwoorde keuze uit toeleveranciers. Op het gebied van hergebruik van grondstoffen recyclen we afvalglas dat wordt vermalen. Door kleuren toe te passen wordt dit glas verwerkt tot een gerecyclede glascollectie. In onze logistiek maken we zoveel mogelijk gebruik van Euro-pallets die jarenlang rouleren in de wereld van de logistiek.  Ook krijgen al onze werknemers elk jaar 8 extra verlofuren die ze kunnen gebruiken voor vrijwilligerswerk.

Van energiezuinigheid tot het verminderen van waterverbruik en meer. Tips? We staan open voor ideeën om u in de toekomst nog duurzamere keuzes te kunnen maken.

Duurzame oplossingen

Deze volgende stappen hebben wij als organisatie genomen om een duurzamer en milieuvriendelijker beleid te voeren.

Afval verminderen

Bij B Living bieden we recyclingopties en verminderen we plastic om een grote impact te maken. Medewerkers en bezoekers hebben de mogelijkheid om afval te scheiden en afval wordt gerecycled. Papieren bekers in plaats van plastic bekers. Geen plastic borden/bestek voor eenmalig gebruik. Geen plastic rietjes voor eenmalig gebruik. Bij consumentenverpakkingen vermijden we het gebruik van plastic maar kiezen voor wij karton (flesjes, theelichten, keukentextiel en deurgordijnen). 

Daarnaast neemt B Living deel aan een project van de Europese Unie waarbij werknemers beloont worden door met de fiets naar het werk te gaan.

Waterconsumptie verminderen

Water vormt de kern van duurzame ontwikkeling. We kunnen watervoorraden op verschillende manieren een bijdrage laten leveren aan milieubescherming, economische groei en armoedebestrijding. Om waterconsumptie te verminderen zijn er eenvoudige inspanningen, zoals minder vaak handdoeken wassen, besparen aanzienlijk energie en water en waterbesparende toiletten.

Energie en broeikasgassen verminderen

Energie draagt het meest bij aan de klimaat verandering. Het aandeel CO2-uitstoot bij energie beperken is een van de hoofddoelen om klimaatverandering op lange termijn onder controle te housen. Wij verminderen uitstoot door medewerkers te motiveren over te stappen op duurzame energie. Zo hebben we meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s. 100% groene stroom. De meeste verlichting in de accommodatie komt van energiebesparende LED-lampen. Alle ramen hebben dubbel glas Elektriciteit wordt geregeld via keycards of bewegingssensors. We compenseren een deel van de CO2-voetafdruk en we hebben zonnepanelen op het dak!

Duurzame collecties

Wij ontwikkelen steeds meer producten die vervaardigd worden van gerecyclede materialen.

Ons gerecycled glas is uniek, mond geblazen, door en door geproduceerd in Europa in meerdere kleuren. De diverse modellen volgen de trends en zijn ook altijd zeer bruikbaar in combinatie met bloemen. 

Door onze deurgordijnen te gebruiken houden we insecten op een diervriendelijke manier buiten de deur.

Door kussenhoesjes per container naar ons magazijn in Nederland te halen en hier lokaal te vullen zorgen we voor een minimaal transportvolume zonder te hoeven vacumeren waarbij veel plastic nodig is.

Vrijwel al onze toeleveranciers en klanten (95 procent) zijn bedrijven gevestigd op het Europese continent. Hiermee beperken we de benodigde transportkilometers. Bovendien kiezen we bewust voor bedrijven die hun werknemers verantwoord belonen.